4 saker du bör tänka på när du anlitar en städfirma

Fler och fler är de människor som kämpar med att få livspusslet att gå ihop. Tiden tycks inte räcka till till alla aktiviteter och plikter som vardagen medför. En konsekvens av detta har varit det växande intresset för hemstädning. Nuförtiden är det inte alls konstigt att vanliga barnfamiljer anlitar städfirmor för att hjälpa dem hålla hemmet fräscht och rent. Det är dock ett par saker man bör tänka på innan man anlitar en städfirma.

1. Försäkra dig om att det är en seriös firma.

Företaget ska gärna ha f-skattesedel som visar att det är en registrerad verksamhet hos skatteverket. Det kan även vara bra att söka på internet på firmans namn för att få upp intryck och recensioner från tidigare kunder. Hittar du ingen eller väldigt lite information kan det vara en anledning till att se sig om efter en annan firma. Ju mer research du gör desto bättre förutsättningar har du att bli nöjd med jobbet.

2. Be om tydliga offerter från flera firmor.


Var detaljerad i din beskrivning av det arbete som du vill att städfirman ska utföra. Lista bostadssort, yta, antal rum, hur ofta du vill ha städat, om du har husdjur eller andra detaljer som du kan tänka dig vara relevanta för firman. Sen kan du jämföra offerterna från de olika företgaen för att välja en som passar dig bäst.

3. Begär ett möte med firman.

Det här rör sig ändå om människor som frekvent ska ha tillträde till dina allra mest privata domäner. Då är det extra viktigt att det är människor som du känner att du kan lita på och känner dig trygg med. Ju bättre relation du har med städarna, desto bättre arbete kan du lita på att de kommer att utföra. När du väl har bestämt dig för vilken firma du vill arbeta med kan du även ta och gå genom din bostad ordentligt tillsammans med dem för att visa var allt finns och hur du vill ha det. Här kan du även visa på skador som finns på fastigheten för att undvika missförstånd framöver.

4. Var inte rädd att säga ifrån.

Du betalar för en tjänst som du vill ha utförd. Är du inte nöjd med jobbet är det viktigt att du så tidigt som möjligt säger till så att de har möjlighet att anpassa sig och förändra eller i värsta fall avsluta arbetet.