Att hitta rätt dörrskylt

Med en trevlien dörr som saknar skyltg dörrskylt välkomnar du dina besökare på ett inbjudande sätt. Oavsett om skylten hänger på en privat ytterdörr, en butik eller ett företag är den viktig som en första presentation av stället. Med hjälp av gravyr kan du dessutom göra din dörrskylt hur unik och personlig du vill. Men vilken typ av dörrskylt passar egentligen bäst för just ditt ändamål och din smak? Vi reder ut fördelarna med de klassiska typer av dörrskyltar som finns i tur och ordning, för att göra ditt val av skylt enklare.

Mässingskyltar
Det självklara valet av för dig som är ute efter en skylt som präglas av exklusivitet och stilfullhet är mässingskylten. Skylten är ofta i blank eller borstad mässing och brukar bestå av ett tjockare material med fasade kanter. För att låta skylten spegla exklusivitet på ett ännu tydligare sätt kan du med fördel fylla gravyren med svart lackfärg.
De främsta fördelarna med borstad mässing är att du undviker speglingar i materialet och får en tydlig kontrast som ökar gravyrens läsbarhet. Väljer du däremot en blank mässingskylt får du en mer uppseendeväckande skylt som kan tänkas betraktas som mer exklusiv. Nackdelen med den blanka ytan är dock att den är betydligt mer känslig för repor.

Platsskyltar
Är du istället ute efter en skylt som erbjuder stora möjligheter att bestämma själv över designen är snarare plastskylten det bästa alternativet. Den här typen av skylt kan du dessutom räkna med att få till ett lägre pris. Den absolut främsta fördelen med plastskylten är att du kan få den tillverkad helt efter dina önskemål avseende såväl färg som form och storlek. Vidare är skylten tålig mot olika klimat och väderförhållanden, och fungerar således utmärkt att hänga upp utomhus.

Skyltar i rostfritt stål
Det givna valet för dig vars främsta behov är att skylten ska vara tålig är dock att köpa din dörrskylt i rostfritt stål. Det motståndskraftiga materialet gör det möjligt för skylten att stå emot väder och vind på ett synnerligen effektivt sätt. Även den rostfria skylten brukar ha en yta som antingen är blank eller borstad. Karaktärer för respektive struktur finns att läsa om under rubriken Mässingskyltar.