Att tänka på när man anlitar flyttfirma i Stockholm

Att anlita en flyttfirma i Stockholm kan vara svårt då det finns många företag som slåss om dig som kund. Att hitta rätt firma att samarbeta med är viktigt för att flytten ska fungera så smidigt som möjligt. Hittar men dessutom en riktigt bra flyttfirma försvinner också en del stress som ofta kan uppstå när man ska byta boende. Det är helt enkelt mycket som ska stämma – och det gäller att hitta folk som gör ett proffsigt jobb och tar väl hand om dina möbler och ägodelar.

Billiga flyttfirmor bör skapa frågetecken

Har man hittat en flyttfirma som är mycket billigare än sina konkurrenter kan det vara ett dåligt tecken. Man bör fråga sig varför just den här firman kan konkurrera med så pass låga priser gentemot andra flyttfirmor. Hittar man inte svaret själv – fråga gärna firman, men var vaksam på vad de säger. Pågår det något slags fusk med reglerna kommer man knappast att höra det från dem.

Saker som det i vissa fall kan fuskas med är trafiktillstånd och giltiga transportförsäkringar, där framför allt den senare kan drabba dig som kund mest. Kolla gärna upp bolaget och kontrollera F-skatt och att det är riktigt registrerat.

Om man har en vän med en bil…

…bör det övervägas både en och 2 gånger innan man bestämmer sig för be vännen hjälpa till för en billig peng. Självklart kan priset och enkelheten vara lockande om en kompis sköter flytten, men i slutändan kan det bli en riktigt dyr historia. Skulle vännen göra sig illa står han där helt utan försäkringar mot både olycksrisken och dina ägodelar. Framför allt i en stor och trafikerad stad som Stockholm är det mycket som kan gå fel, och man bör ha både riktig utrustning, god erfarenhet samt kunnande för att utföra en flytt på ett korrekt sätt.

Anlita alltid en seriös flyttfirma.

Om ett piano ska flyttas

Kontrollera att firman har erfarenhet, utrustning och kunnande om pianoflytt innan du bestämmer dig för att anlita dem. Det här är särskilt viktigt i städer med många äldre lägenheter som Stockholm. Dessa äldre byggnader kan nämligen ofta sakna hiss, och om det finns en kan den ofta vara alldeles för liten för att rymma ett normalstort piano. Att förflytta ett piano ner för ett antal trappor är en krävande uppgift – och det gäller att hitta en firma som klarar av det.