BH med stor kupa

Om man behöver en BH med stor kupa lär man sig fort att det är att handla online som gäller. En av mina favoritbutiker i Sverige är denna: https://www.feminint.se/kategori/bh-stora-kupor

Jag vet att vissa tycker att det är konstigt att inte alla bhar går upp till en viss kupstorlek, men med tanke på hur mycket högre krav man ställer på en bh när man behöver en stor kupa så tycker jag att det är ganska logiskt. Jag köper hellre en bh från ett märke jag vet specialiserar sig på att tillverka en bh med stor kupa för då förstår de tyngden av bysten och stödbehovet på ett helt annat sätt än ett märke som tror att man helt enkelt kan göra kupan lite större och sen förvänta sig att det ska fungera bra. Det kan vara små saker, som att den knäpps med fler hyskor i ryggen eller att axelbanden är några millimeter bredare. Små detaljer som gör jättestor skillnad.

När man tillverkar en bh med stor kupa kan man inte heller alltid använda sig av samma material, då vissa tyger helt enkelt är för följsamma för att klara av att stödja upp ordentligt. Många bhar i större storlekar har lite stabilare tyg så att bysten helt enkelt inte har möjlighet att skumpa runt.

Men att man behöver en bh med stor kupa betyder inte att man behöver eller vill ha en heltäckande fullkupa – det finns många olika modeller att välja på, även om det inte finns riktigt lika många möjligheter som om man har en mindre byst. En balconette med stor kupa exempelvis är ofta mer täckande än en balconette med liten kupa. Men det finns fortfarande fina plunge-modeller, spets-bhar och andra semitransparenta material. Det finns även några märken som klarar av att tillverka bygelfria bhar med stor kupa – vilket är väldigt imponerande då en stor del av stödet vanligtvis kommer från bygeln.

Sen säger jag inte att man alltid måste ha bra stöd – det finns gott om människor som i vanliga fall behöver en bh med stor kupa men som gillar braletter, babydolls, chemiser och annat för dagar med lite lägre intensitet.

Som alltid är det en fråga om personliga preferenser – oavsett om man behöver en stor kupa eller en liten. Lyckligtvis gillar inte alla samma saker – utbudet hade sett så mycket tråkigare ut då.