Ernst&Young arrangerar ”Entrepreneur Of The Year”

Entrepreneur Of The Year är en tävling för entreprenörer runt om i landet. I år konkurrerar 300 deltagare om den åtråvärda titeln, en tävling som avgörs i februari nästa år. Bakom tävlingen står revisionsbyrån Ernst&Young.

För tillfället pågår processen med att utse nio regionfinalister i den av revisionsbyrån Ernst&Young anordnade tävlingen ”Entrepreneur Of The Year”. Omkring 300 personer har totalt nominerats till den arrangerade tävlingen.

De nio regionala finalisterna i tävlingen kommer att presenteras senast i november. Vem som sedan föräras med den åtråvärda titeln ”Entrepreneur Of The Year”, avslöjas först i februari nästa år.

Utöver den huvudsakliga tävlingen, utser man också pristagare för ”Bästa internationella tillväxt”. Dessutom utdelas ett pris även till ett manligt respektive kvinnligt ”Stjärnskott” i de olika regionerna.

Juryn som bedömer nomineringarna, utgår från sex olika tävlingskriterier. Det man tittar närmare på, är bland annat företagarens entreprenörsanda, samt ekonomisk utveckling och strategisk inriktning på verksamheten. Övriga kriterier utgår från områdena ”inverkan på omvärlden”, innovation liksom integritet och inflytande.

I årets upplaga av tävlingen, har man märkt av en större branschspridning än tidigare, meddelar Ernst&Youngs pressansvarige Jenny Bildsten. Dessutom, grundat på förra årets upplaga av ”Entrepreneur Of The Year”, tenderar allt fler kvinnor att nomineras till tävlingen.