Hammarby sjöstad – möjligheternas stad

Hammarby sjöstad är på många sätt möjligheternas stad, även om det nu inte är en stad i dess rätta mening så är det precis den gemenskap och känsla man som besökare får. Hammarby sjöstad som började byggas under början av nittiotalet sträcker sig idag längst båda sidor Hammarby sjö och här bor cirka 20 000 sjöbor. Hammarby sjöstad är dock ännu inte helt färdigställt, fler fastigheter håller på att byggas som ska rymma både boende och verksamheter. Man planerar att Hammarby sjöstad ska stå färdigt år 2019 och då vara ett hem för 26 500 invånare och vara ett andra hem till drygt 10 000 arbetare. Med andra ord kommer Hammarby sjöstad ha en lika stor befolkningsandel som en mindre stad. Företagen beräknas idag vara drygt 200 och fler väntas. Nu senast blev det bestämt att Systembolaget kommer att flytta in i en lokal i Hammarby sjöstad.

Eftersom att man öronmärkt 250 000 kvadratmeter för företag, handel och mindre industrier i området och en stor del fortfarande finns tillgängligt är Hammarby sjöstad på många sätt möjligheternas stad. Idag finns matbutiker, restauranger, caféer, skrädderi, kemtvätt, blomsterhandel, frisör och en del andra butiker redan på plats men givetvis finns utrymme för många fler och mycket mer handel. Kulturengagemanget i Hammarby sjöstad är exceptionellt och det satsas både från stadens håll och från privata boende i området. Kulturföreningen och Kulturama erbjuder möjligheter för barn och ungdomar att utöva sina intressen som kan vara alltifrån dans och sång till teater och fotoverksamhet.

På Kafé Kreativ har caféägarinnan pysselverksamhet och har under onsdagarna öppet för pyssel- och fikasugna barn och föräldrar och Folketshusföreningen i Hammarby sjöstad erbjuder flertalet aktiviteter främst för de lite äldre ungdomarna och för de vuxna i området. Skulle det vara så att man som boende i Hammarby sjöstad skulle finna något annat utöver filmklubben, bokcirkeln, bridgeskolan och gourmetklubben intressant så finns stora möjligheter att hitta på något egen aktivitet i föreningens lokaler. Möjligheternas stad är på inget sätt en överdrift. Här erbjuds möjligheter för boende och företagare, för unga och för äldre och inom alla möjliga intresseområden. Läs mer om Hammarby Sjöstad här