hur fungerar betting

Hur fungerar betting?

De finns idag många olika spelbolag som erbjuder betting på sporter, men för att börja måste man första veta hur det går till. Man bör börja med att hitta en sport som man är intresserad utav, detta kan vara vilken som helst. Förr i tiden erbjöd spelbolag endast betting på ett fåtal sporter, men i takt med digitaliseringen kan man ”betta” på nästan alla. Därefter bör man ha en grundläggande förståelse hur betting fungerar. Spelbolag erbjuder så kallade sportböcker (sportsbooks) som oftast kommer från en tredje part, dessa ställer ut odds. Odds kan finnas på matchvinnare, vem som lägger nästa hörna eller antalet röda kort. Det vanligaste är att man lägger pengar (bettar) på vem som vinner matchen, men man kan även spela på andra områden.

Odds skiljer sig åt

Odds varierar beroende på vilket spelbolag man väljer att spela på. Denna variansen må va liten mellan de svenska aktörerna men kan vara avgörande. För att veta vilka spelbolag som ger högst odds kan man antingen googla eller använda ett oddsjämförande verktyg. Dessa verktyg kan vara dyra, så det är bäst att gå genom en hemsida som har koll, t.ex. denna hemsidan.

Så för att börja med betting bör man ha god koll på vad det är för sport man vill spela på samt vilket spelbolag som erbjuder bäst odds. Genom att ha denna grundläggande kunskap kan man dra mer nytta av sitt spelande och på så sätt tjäna mer pengar.