Luftvärmepumpar Helsingborg

Luftvärmepumpar HelsingborgNi skulle ha varit hemma hos oss förra vintern. Eller ja, ni skall vara glada över att ni inte behövde det, samtidigt hade det kanske varit skönt att veta att någon faktiskt har det värre.
Det är nämligen så här att vi förra vintern inte hade någon uppvärmning av huset.

Det var även sjukt mycket snö, och vi var till och med insnöade sammanlagt tre veckor av vintern. Vårt hus värmdes upp endast av en braskamin och element drivna av direktverkande el. Alla element var avstängda då jag helt enkelt inte ville vara med och betala den faktura som onekligen hade kommit som en följd. Dessutom har vi fruktansvärt stora fönster, och någon dag då jag faktiskt testade att ha på alla elementen under hela dagen, då märkte jag absolut ingen som helst skillnad. Så ja, det var kallt, det var svinigt kallt.

Vi använde ved som aldrig förr, och jag vet inte hur många kubik vi avverkade?! Det var kanske inte kallare i Helsingborg är någon annanstans i Sverige, men jag kan ju informera om att det kändes som rena h-vetet. Ungefär i alla fall.

I år har vi i alla fall tagit oss i kragen och investerat i en ny värmepump. En pump som skall låta oss värma upp huset till behaglig temperatur, utan att för den sakens skull ruinera oss. Säljare lovade att vi investerade i det absolut bästa, och att vi kommer bli förvånade när vi får se energikostnaderna. Och andra sidan, vad skulle säljaren egentligen säga?

Så ja, i år kommer vi ha det varmt och skönt, och vedmängden kommer minska markant. Nu hoppas jag bara att detta verkligen fungerar, så att det känns som att det var en sund investering. Det är ju trots allt en hel del pengar det handlar om.

Läs mer om Luftvärmepumpar Helsingborg