Olika sätt att räkna flyttstädningspriset

Det de allra flesta prioriterar i val av städföretag för flyttstädning är priset. Det är en hel del kostnader som uppkommer vid flytt och kan man pressa priset på flyttstädningen något sparar man i alla fall en del på den totala ”flyttkostnaden”.

Men att jämföra pris hos olika företag är inte helt enkelt. En orsak är att det förekommer flera olika sätt för företagen att räkna ut priset för städningen.

Kvadratmeter eller antal rum

I större städer är det mycket vanligt att städföretagen erbjuder flyttstädning som betalas per kvadratmeter bostadsyta. Man får därmed snabbt fram priset för flyttstädningen genom att uppge hur många kvadratmeter bostadsyta man behöver få städad.

Det man ska vara noga med att fråga är om fönsterputsning ingår eller inte. I vissa fall ingår just enbart själva bostadsytan och fönsterputs är något man får betala extra för.

Tips: Har man intresse för att pressa priset genom att städa en del själv kan detta vara ett bra alternativ. Städa klart sovrummen och låt sedan städföretaget ta hand om badrum, kök och vardagsrum. Med andra ord gör du den enkla städningen och får snabbt ner antal kvadratmeter som du betalar för.

Fastpris timpris

En del städföretag erbjuder enbart flyttstädning på timme. Man betalar då utifrån hur lång tid städningen har tagit. För konsumenten blir det en osäker väg att gå då man inte i förväg vet hur mycket det kommer att kosta. Allt fler städföretag lämnar denna prismodell just eftersom den inte är speciellt uppskattad hos konsumenterna.

Tips: Kräv att få skriftligt på hur mycket städningen kommer att kosta även om det innebär ett visst prisspann. De kan exempelvis uppge att priset kommer att bli 1000-2000kr. Men då behöver det inte bli någon obehaglig överraskning med en extremt hög städkostnad för att städföretaget har städat betydligt längre än vad du hade förväntat dig.

På Offert

I detta fall kommer en person ut från städföretaget och tittar på huset innan en offert ges på hur mycket en flyttstädning skulle kosta. Det är vanligast på stora städobjekt som exempelvis stora villor eller gårdar. Det är helt enkelt inte kostnadseffektivt för ett företag och komma ut för att ge en offert på en lägenhet med bara 2-3 rum.

Tips: När det är stora villor eller andra ytor som ska flyttstädas så är det extra viktigt att ta in offert från flera olika städföretag. Priset kommer med stor sannolikhet skilja på någon tusenlapp mellan de billagare och de dyrare alternativen.

Här finns en prisvärd flyttfirma som bland annat erbjuder flyttstädning: http://www.hemmiljo.se.