Tre enkla – och billiga – sätt att förändra din bostad

De flesta av oss tröttnar någon gång på hur det ser ut i våra hem. Något som innebär att vi kanske möblerar om eller där vi kanske investerar i nya möbler, nya föremål och nya tavlor. Saker som dock kostar pengar och som tar mycket tid i anspråk. Ska man byta en soffa varje gång man tröttnat på den gamla så kommer detta onekligen att kosta väldigt mycket pengar i slutändan och det finns definitivt andra sätt att nå en förändring i sitt hem – och detta utan att de behöver kosta så mycket. Det vi tänkte göra är att rada upp några enkla vägar som kan leda till att man ser sin bostad ur ett annat sken och att man skapar trivsel genom förändring.

De tips vi tänkte rada upp är några vars pris varierar och där det således finns något som passar alla plånböcker och budgetar. Vi kan för enkelheten skull säga att det handlar om att du äger en bostad i centrala stockholm och där du vill nå en förändring för en ökad trivsel. Kanske kan dessa tips falla dig på läppen?

• Fönsterputs. Rena fönster har en förmåga att lyfta ett helt rum och därför bör du – innan du provar något annat – genomföra en fönsterputs. En riktigt utförd fönsterputs släpper i mer ljus och du kommer efter en avslutad fönsterputs inte att tro vilken skillnad det blir. Dock; säkerheten först. Se till att du inte riskerar skada vid din fönsterputs; bor du högt upp så bör du anlita professionell hjälp. Här är rut-avdraget ett välkommet bidrag som gör att din fönsterputs i Stockholm kan ske till halva priset.
• Måla om ett rum, en vägg eller ditt tak. Detta kostar lite mer än en fönsterputs och kräver mer jobb. Men – att måla om ger överlägset bäst effekt. I år har vi äntligen sett att färger återigen börjat ta plats på våra väggar och det har blivit modernt att våga ta ut svängarna lite. Varför inte måla om taket i en murrig, grön nyans eller måla en vägg i hallen gul. Fantasin är det enda som sätter gränserna här. Ett tips: gå in på en färghandels hemsida och använd dig av deras program. Där kan du virtuellt prova dig fram mellan alla färger och nyanser som finns.
• Mattor. På samma sätt som färg på väggarna ger en effekt så gör också mattor på golvet det. Mattor? Det är väl dyrt? Inte nödvändigtvis. Du kan hitta mattor på exempelvis Myrorna, Stadsmissionen eller på Blocket för en väldigt billig summa. Investera i mattor, färg och en rejäl fönsterputs och du kommer att se en rejäl skillnad i ditt hem i Stockholm.